Wednesday, 28 November 2012

" Mudah ke Senang?"

بسم الله الرحمان الرحيم


Setiap orang pasti mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri. Kita seharusnya jadikan kelebihan kita itu sebagai bantuan bagi mereka yang memerlukan kita. Sifat ini dapat memupuk semangat saling membantu antara satu sama lain. 

Bahasa Arab bukanlah satu bahasa yang susah bagi sesiapa yang memikirkannya sebagai satu pelajaran yang mudah. Bagi sesiapa yang memikirkan ia mudah pula, adalah bonus baginya untuk mencapai kejayaan menguasai Bahasa Al-Quran itu. 

Walaubagaimanapun, kita perlu belajar dengan bersemangat untuk menjejaki tingkat teratas dalam menuturkan Bahasa Arab dengan cemerlang. Insya-Allah. Pasti Gemilang.

Selamat menonton! Belajar Bahasa Arab daripada rancangan kartun juga boleh.

Read more...

Tuesday, 27 November 2012

Seuntai Kata Pembuka Bicara

بسم الله الرحمان الرحيم

Assalamualaikum wbt. Semoga sahabat pengunjung semua dirahmati Allah sentiasa hendaknya. Selawat dan salam buat junjungan besar kita, Sayyiduna Muhammad SAW. صلى الله وسلم عليه.

Selamat datang diucapkan kepada saudara-saudari pengunjung budiman ke laman ini. Laman ini bertujuan memberi sedikit pendedahan berkenaan sesi Pengajaran dan Pembelajaran saya di sekolah. Semoga laman ini memberi manfaat kepada semua sahabat yang sudi bertandang ke sini. Jika ada beberapa kesalahan atau komentar berkenaan laman ini, saudara dialu-alukan untuk memberi kata-kata hikmah itu di ruang yang tertera. Ucapan terima kasih juga buat pensyarah kami, Puan Nadia Akma binti Ahmad Zaki kerana membantu kami dalam menghasilkan laman kerjaya ini. Sekian, Selamat Maju Jaya!


"Sesungguhnya Orang-orang Mukmin Itu Bersaudara"
Read more...

Peminat Laman Ini